Müşteri Hizmetleri

05399337935

Yerinde Hizmet

Servis Çağır

Kombi Barı Nasıl Düşürülür

Kombi Barı Nasıl Düşürülür

Kombi basıncı yükseldiğinde yani 2,5 – 3 barı geçtiğinde kombi yüksek basınçtan zarar görebilir. Kombilerde yüksek basınç halinde emniyet ventili açılarak kombideki suyu tahliye etmek durumunda kalır. Kombilerde yüksek basınç problemlerinde her zaman cihaza müdahale etmeden servis yardımı almak gerekir. Fakat kombide basınç yükselme problemi yok sadece olması gerekenden fazla su basıldı ise bu durumda ne yapmak gerekir?

 

Kombiye Fazla Su Basıldığında Ne Yapmak Gerekir?

Kombiye fazla su bastığınız zaman basıncı düşürmek için uygulamanız gereken 2 yöntem vardır. Bu yöntemleri sıralamak gerekirse;

  1. Kombinize En Yakın Kaloriferden Su Alın

​​​​​​​Yüksek olan basıncı düşürmede, yani fazla su basıldığında basıncı azaltmada en uygun yöntem kaloriferden hava almaktır. Kalorifer havasından ziyade hava alma bölümünden su alınıyor olmasıdır. Kombinize en yakın kaloriferin üst yan kısmına bakarsanız çıkıntılı bir müşür bölümü göreceksiniz. Düz tornavida ya da varsa eğer hava alma anahtarı ile bu bölümü açın. Daha sonrasında su gelene kadar açık tutun. (Hava yoksa direk su gelecek, hava varsa önce ses gelecektir) Bu bölümün altına kap ya da kova yerleştirin ve suyun akmasına yardımcı olun. Bir miktar su alın arada basınç değerini takip edin. Bu şekilde ideal basınç değerini ayarlamış olursunuz.

  1. Tahliye Vanasını Açın

Kombilerin her marka model çeşidinde olmasa da bazılarında tahliye vanası yer almaktadır. Tahliye vanası bazı kombilerin altında tıpkı doldurma musluğu gibi monteli durumdadır. Açtığınızda direk suyu boşaltmış ve yüksek olan basıncı düşürmüş olursunuz. Kombinizde tahliye vanası yoksa eğer kimi tesisatta tahliye vanası yer alabiliyor. Tahliye vanası dediğimiz musluk tesisat boruları üzerinde yer alıyor. Her konutta olmayabiliyor yani sıva altında olabilir. Varsa eğer açarak da yüksek olan basıncı düşürebilirsiniz.

Kombi Barı Nasıl Düşürülür? Kombi basıncı yükseldiğinde yani kombiye olması gerekenden daha çok su basıldığında basıncı düşürmek adına sıraladığımız uygulamalardan birini yapmalısınız. Uygulamalardan sonra sorun düzelir. Ancak arıza durumu sıklıkla tekrar ediyor ise mutlaka Kombi Servisi yardımı alın.